Koło nr 1 w Bydgoszczy

Forum Koła nr 1 w Bydgoszczy

PZW na Torunskiej i egzamin na karte

Wszystko inne, co nie pasuje na innych forach.

PZW na Torunskiej i egzamin na karte

Postprzez dis » Pią Lip 02, 2010 6:05 pm

Witam wszystkich forumowiczów.

Pozwolę sobie napisać wprost: otóż chciałem wyrobić kartę wędkarską, wyszedłem z pracy duuuużo wcześniej, żeby udać się do PZW w celach przystąpienia do egzaminu i.... okazało się, że żadne koło
już nie urzęduje... Było to około godziny 14ej.

Czy ktoś z jedynego aktywnego internetowo bydgoskiego koła mógłby doradzić, którego dnia, o której godzinie można zjawić się na Toruńskiej w celach zaliczenia egzaminu? A może dodatkowo jeszcze wiadomo, czy i ile czasu na kartę trzeba czekać, czy dokumenty należy zawieść do starostwa bydgoskiego?

Syn zaczyna być coraz większy i myślę, że chętnie będzie mi towarzyszyć. Żona też zresztą zapowiada, że myśli, żeby to polubiła.

Będąc nastolatkiem: ponad 20 lat temu jeździłem w Bory Tucholskie, na wieś do rodziny. Wieś leży nad jeziorem [kolo Śliwic ]. 2 miesiące wędkowania i kąpieli. Jakoś zatęskniłem za tym spokojem który daje wędkowanie, przestudiowałem RAPR, zjawiłem się w PZW i... nikogo nie było.

Moja opowieść zatoczyła koło właśnie. Najmocniej przepraszam.

Acha: jeszcze może refleksja: niesamowite jak zmienił się sprzęt od czasów jak łowiłem...

Z góry dziękuje za pomoc,
Roman
dis

Dołączenie: Pią Lip 02, 2010 5:43 pm

Re: PZW na Torunskiej i egzamin na karte

Postprzez Nosek » Wto Lip 06, 2010 2:03 pm

Witaj,

Osobiście widziałem, jak siedziało obok siebie dwóch wędkarzy: jeden z mega nowoczesnym sprzęcichem za niewiadomo jakie pieniądze, drugi z żyłą z haczykiem przywiązaną do kija, który znalazł na ziemi ;) Zgadnij kto wyciągał ryby ;D Tak tak, ten z kijaszkiem ;p Takze nie tylko sprzet jest ważny ;)

Co do egzaminu, zjemy obiad i dam znać Prezesowi, że padło takie pytanie na forum - z pewnością się wypowie ;)

Pozdrawiam,
Nosek ;]
Nosek
Administrator

Dołączenie: Pią Paź 02, 2009 6:25 pm
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez aigor » Wto Lip 06, 2010 7:27 pm

Szanowny Kolego,

Teraz jest sezon urlopowy, więc koła pracują w kratkę. Ale jeśli masz ochotę zdać na kartę wędkarską zadzwoń do mnie: 796 586 046, lub prześlij maila (w zakładce Kontakt na >> stronie głównej Koła <<). Umówimy się na konkretny dzień i godzinę, tylko proszę by było to przed 14 lipca, bo i ja jadę na kilka dni w Polskę. Po zdaniu egzaminu dostaniesz zaświadczenie z którym udasz się na ulicę Jezuicką do starostwa; tam wystawią Ci odpowiedni dokument. Zresztą wszystkiego dowiesz się po egzaminie ;) Potrzebne są 2 zdjęcia. Jeżeli masz jakieś pytania, "wal śmiało" na forum lub telefonicznie/mailowo ;)

Pozdrawiam,
Bogdan Kustra, Prezes PZW Koło nr 1 w Bydgoszczy
aigor
Administrator

Dołączenie: Pią Paź 02, 2009 6:39 pm

Postprzez dis » Śro Lip 07, 2010 8:16 pm

Dziękuję za odpowiedzi. Każda wyprawa do miasta jest dla mnie kosztowna czasowo - mieszkam w Fordonie na osiedlu Nad Wisłą. Dlatego wizyty w takim PZW staram się załatwiać "przy okazji". Dzisiaj rano zdarzyła się takowa i... mam!
Było ciężko ;-)

Mam nadzieję, że się nie pogniewacie ale chciałbym pociągnąć wątek: dowiedziałem się, ze Wisła - rzeka co mam za oknem nie jest wodą PZW kujawsko-pomorskiego i muszę zapłacić dodatkowo za pozwolenie wędkowania na niej. Czy znacie szczegóły: komu i ile i za jaki sposob polowu?

Pozdrawiam,
R.
dis

Postprzez dis » Śro Lip 07, 2010 9:02 pm

Już wiem! Żeby wędkować na Wiśle w Fordonie trzeba zapłacić Gdańskowi.

Zasady płatności i połowu tutaj: http://www.rzgw.gda.pl/?m...nt&path=2,10,76
a okręgi wód tutaj: http://www.rzgw.gda.pl/?mod=content&path=2,10,75

Może ktoś skorzysta. Pozdrawiam,
R.
dis

Powróć do O wędkarstwie

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość